Monday, June 4, 2007


Regele spartan Leonidas (Gerard Butler), insotit de numai 300 de soldati, a blocat singura cale de acces prin care numeroasa armata a lui Xerxes I (Rodrigo Santoro) putea patrunde in interiorul teritoriului grec. Dupa cateva zile de batalie, armata greceasca a decis sa se retraga, fiind depasita numeric de fortele persane.
Retragerea i-a fost asigurata de grupul de 300 de soldati ai lui Leonidas, care s-au sacrificat pentru a bloca inaintarea persilor. Batalia de la Termopile este adesea utilizata ca un exemplu al avantajelor antrenamentului si al utilizarii inteligente a teritoriului, care pot transforma o situatie fara iesire intr-o izbanda, in conditii total neprielnice. Sacrificiul eroic al spartanilor a captivat mintile multor scriitori si istorici, fiind sursa de inspiratie pentru numeroase carti si filme.Am revazut acest film recent. E un fim fascinant, care merita revazut. A fost recompensat, in 1997, cu nu mai putin de noua premii Oscar: pentru film, regie, scenariu adaptat, muzica, imagine, montaj, costume, scenografie si cea mai bună actrita, frantuzoaica Juliette Binoche. Filmul a mai primit Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin pentru cea mai buna actrita in rol secundar - Juliette Binoche, sapte premii ale Academiei de Film Britanice si doua Globuri de Aur - pentru cel mai bun film si cea mai buna muzica.

5 comments:

11c-horaluchian said...

fain articol interesant....

miheleclaudiu said...

mijto articol ;)....buna alegere a filmului...

Vlad said...

misto citat...

koma said...

vezi ca au copiat astia de la tine:
http://filme.acasa.ro/300_Eroii_de_la_Termopile_--f2314.html

ai uitat sa precizezi un citat.

comentatorii folosesc ochelari de soare... nu ma mira ca nu au prins ideea.

Unknown said...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro